Milieupark Rotterdam

Zoek je naar informatie over milieupark Rotterdam? Dan zit je misschien wel met een torenhoge stapel oud papier of ligt je tuin vol met snoeihout – daar wil je simpelweg vanaf. Daarvoor kun je terecht bij een milieupark Rotterdam. Je rijdt hier met je auto langs en brengt de spullen naar de juiste bakken. Ideaal, want jij bent je afval kwijt en het milieupark heeft weer nieuwe materialen om te recyclen.

Vind een milieupark Rotterdam bij jou in de buurt
Voor een milieupark Rotterdam in jouw buurt kun je de website van de gemeente raadplegen. In totaal zijn er zeven milieuparken in Rotterdam, in de deelgemeenten Rozenburg, IJsselmonde, Prins Alexander, Hoek van Holland, Delfshaven, Charlois, en Hillegersberg-Schiebroek. Bij elk van deze milieuparken kun je terecht met grofvuil. Kijk voor de openingstijden van milieupark in Rotterdam op de website van de gemeente Rotterdam.

Als particulier kun je bij elk milieupark Rotterdam het grofvuil gratis inleveren. Bedrijven moeten wel betalen. Onder grofvuil rekent men bijvoorbeeld hout, tuinafval en autobanden, maar ook meubels en elektronische apparaten. Als het niet in de vuilniszak of container past, is het doorgaans grofvuil. Heb je spullen die andere mensen nog zouden kunnen gebruiken, zoals kleding of meubels? Dan kun je deze ook bij de kringloopwinkel Piekfijn brengen.

Geen tijd voor een milieupark Rotterdam?
Heb je het te druk om een milieupark in Rotterdam te bezoeken, heb je geen auto om de spullen in te vervoeren of heb je stiekem geen zin om er langs te rijden? Geen paniek, want je hoeft niet per se naar een milieupark Rotterdam om van je grofvuil af te raken. In de gemeente Rotterdam is het namelijk ook mogelijk om je grofvuil te laten ophalen aan huis. Je maakt hiervoor een afspraak en zet het grofvuil dan ’s ochtends vroeg buiten op straat. Je hoeft niet thuis te zijn op het moment dat de Roteb het grofvuil op komt halen. Let er in elk geval op dat het grofvuil niet in de weg staat op straat en dat de Roteb het makkelijk mee kan nemen.