Roteb Grofvuil

Vraag jij je af of de roteb grofvuil doet? Jazeker, maar het Rotterdamse reinigingsbedrijf heeft ook meer verantwoordelijkheden dan het grofvuil, bijvoorbeeld het legen van de prullenbakken in de stad en het verwijderen van graffiti. Toch is grofvuil een van de kerntaken van de roteb. Lees hier over roteb grofvuil en kom meer te weten over de activiteiten van de roteb in Rotterdam.

Verantwoordelijkheid roteb grofvuil
Over roteb grofvuil kunnen we in elk geval vertellen dat het bedrijf zich bezighoudt met het verzamelen, scheiden en recyclen van grofvuil. Met grofvuil bedoelt men eigenlijk al het afval dat niet in de normale prullenbak past of hoort, zoals hout, puin, wasmachines en kleding. Net als papier en glas (allebei ook grofvuil) scheiden we dit afval om het in de toekomst te kunnen hergebruiken. Grofvuil kun je in één van de zeven milieuparken in Rotterdam wegbrengen – deze zijn allemaal in het beheer van de roteb.

Maar haalt de roteb grofvuil ook op? Jazeker, maar dan moet je wel met de roteb afspreken wanneer ze het grofvuil bij je kunnen ophalen. Hiervoor bel je naar de gemeente op 14010 of ga je naar de website van de gemeente Rotterdam en zoek je op roteb grofvuil. Haalt de roteb grofvuil dan ook gratis op? Alleen als je particulier bent, want bedrijven moeten wel betalen voor het wegbrengen of op laten halen van grofvuil.

Piekfijn van roteb
Niet alleen doet roteb grofvuil, ook zijn ze verantwoordelijk voor het hergebruiken van spullen die nog mooi zijn. Daarom heb je in Rotterdam drie kringloopwinkels van Piekfijn, met allemaal tweedehands meubels en spulletjes die de oorspronkelijke eigenaar zelf niet meer wilde hebben. Het is natuurlijk zonde om een oude, maar mooie kledingkast bij het roteb grofvuil te zetten, terwijl iemand anders nog een garderobekast voor een klein prijsje zoekt. Je kunt daarom ook contact opnemen met Piekfijn om je meubels of spullen op te laten halen. Erg handig als je zelf geen tijd hebt, maar wel een goede bestemming voor je spullen zoekt. En als je zelf eens op zoek bent naar iets bijzonders voor weinig geld, dan kun je natuurlijk altijd even langs een van de drie winkels van Piekfijn in Rotterdam.