Roteb Rotterdam

De roteb Rotterdam is de reinigingsdienst van Rotterdam en is verantwoordelijk voor het ophalen van afval en het schoonhouden van de straten. Het woord roteb is opgebouwd uit de woorden Rotterdams, ondernemend, trots, effectief en betrouwbaar – woorden die verband houden met de mentaliteit en de cultuur van het bedrijf. De afkorting van roteb stond eerst ergens anders voor, maar dit werd in 2005 veranderd naar de huidige woordenreeks. Er werken meer dan 6.000 mensen bij de roteb Rotterdam en die werken allemaal aan een schone stad. De Rotterdamse reinigingsdienst bestaat uit meerdere bedrijfsonderdelen, die elk hun eigen taak hebben.

Wat doet roteb Rotterdam precies?
De roteb Rotterdam kent vier takken: Service, Lease, Educatiecentrum en Reiniging. Met name de takken Service en Reiniging hebben betrekking op het schoonmaken van de stad. Zo draagt men binnen Service zorg voor onder andere schoonmaak, ongediertebestrijding, bedrijfsafval en diepreiniging (bijvoorbeeld het weghalen van graffiti). Ook kringloopwinkel Piekfijn valt onder de afdeling Service van de roteb Rotterdam. Bij Reiniging richt men zich juist op bedrijfsafval en evenementen. Op heel veel plekken in de stad zie je de verantwoordelijkheid van de roteb Rotterdam terug. Neem bijvoorbeeld de prullenbakken door de stad en de afvalcontainers in je woonwijk, maar ook de zeven milieuparken en de drie Piekfijn-winkels in de stad – roteb Rotterdam is hier allemaal bij betrokken.

Lease en Educatiecentrum van roteb Rotterdam
Lease en Educatiecentrum zijn twee onderdelen van de roteb Rotterdam die niet te maken hebben met reiniging, maar wel belangrijk zijn binnen de organisatie. Binnen het Educatiecentrum leert de roteb Rotterdam mensen om te werken door trainingen en begeleidingstrajecten. Met behulp van het Educatiecentrum helpt de roteb Rotterdam mensen aan een baan als vrachtwagenchauffeur, beveiliger of aan werk in de groenvoorziening of metaalindustrie. Daarnaast is de bedrijfstak Lease van de roteb Rotterdam verantwoordelijk voor het beheren, repareren en onderhouden van auto’s en bestelwagens. In het wagenpark van de roteb Rotterdam heb je ruime keus aan auto’s, kun je rekenen op goede service en heb je de mogelijkheid tot maatwerk. Ook al kennen de meeste mensen de roteb Rotterdam als een reinigingsbedrijf, de takken Lease en Educatiecentrum zijn groot en maken een belangrijk deel uit van het bedrijf roteb Rotterdam.